Om plagiat og kopiering.

Egentlig skulle jeg skrive om noe helt annet, men en kommentar jeg fikk gjorde at jeg fikk en stor trang til å skrive om plagiat.Takk, Katrine. Her er hvordan jeg oppfatter deg:

Jeg har lest Hyperbole and a half, og kan ikke nekte for at jeg er inspirert at arbeidet hennes. Problemet er bare at å angklage for plagiat er seriøst, og jeg føler sterkt for å legge meg i fosterstilling i dusjen hver gang jeg hører ordet. Det er så stor forskjell på å bli inspirert av og å direkte kopiere. Her er et par linker til tegneserier og blogger jeg leser og som har inspirert meg:

XKCD

The oatmeal

Cyanide and happiness

The best page in the universe

Hyperbole and a half

Mange tusen 4chan-tråder

Det er alle gode og veldig populære internettsider, og jeg har aldri stjålet et eneste bilde eller tekst fra noen av dem.

Se foreksempel på alle motebloggene; De fleste er veldig like, men ingen anklager de for plagiat. Samme med rosabloggere, Fotobloggere og alle andre bloggere som kan legges i en bestemt kategori. Jeg lager en illustrert blogg av den ene grunn at jeg liker og både skrive og tegne. Jeg har laget tegneserier i 2 år,  men det er begrenset hvor mye tekst jeg får inn i en stripe.

Jeg har forresten fått min del av ?HEI DU KOPIERER DEN OG DEN TEGNESERIEN? på den også. F.eks Nemi av Lise Myhre. Dette har sikkert mye med at vi begge er jenter som lager tegneserie, og at det da blir naturlig å sammenligne oss, men det er fortsatt veldig plagsomt.Men okei, jeg forstår at noen av dere sitter der hjemme og river dere i håret i frustrasjon over min likhet til Hyperbole and a half, og da har jeg bare en ting å si:

LØP! Løp, og kom aldri tilbake!

Faen, der kopierte jeg Scar..

-Hanne

Dato: 08.08.2010  Kl: 13:57  Kategori: Blogg Kommentarer: 19
Det er mange hverdagsbloggere som også blir anklagde for kopiering..

Skrevet av: Mari
08.08.2010 18:39

hehe ja, har kjent litt på det. deppa litt liksom, men så komme mamma og fortelle opm alle randoms og folk u ikkje har snakt me på 20 år som komme bort til na og seie at det e såååå fantastisk og de glede seg så til det e min tur i avisen. true story! litt sjukt, men kjekt.. trengte litt tid før eg greidde å omstilla meg til at det va det eg skulle fokusera på:)

MENNE, ska kje du snart publisera någen nye tegninga?:p

Skrevet av: Reasons To Be
08.08.2010 20:06

btw.. har vore innom hyperbole før, men såg liksom kje någe lighet...?

Skrevet av: Reasons To Be
08.08.2010 20:08

heh:)

Skrevet av: Reasons To Be
08.08.2010 21:04

Lol, det må jo være lov for deg og få inspirasjon av folk! :-) Du tegner utrolig bra, og hadde jeg vært deg så hadde jeg ikke brydd meg om de som har så lite liv og går rundt å skriver på blogger at de er copycater osv. :-) Stå på!

Skrevet av: <3 LIV
09.08.2010 22:13

Haha, nå følte jeg nesten for å si et eller annet litt slemt bare for å bli illustrert! :D Men det skal jeg ikke, for jeg digger tegningene og det du skriver uansett. (Nesten på grensen til at jeg føler kvantitet foran kvalitet, men forstår at du trenger litt tid på innleggene, altså.) Hurra!

Skrevet av: Ingvill
10.08.2010 03:41

Hahaha :) det er bra du har hjerne og tar kritikken med litt humor. Det er noe dritt å bli anklaga for plagiat når det gjelder ting du virkelig har lagt sjelen i. Å bli inspirert og å plagiere er ikke det samme.. Syns forresten du er kjempeflink!

sv: tusen takk! Det er ganske deilig med lapp for å si det sånn :D

Skrevet av: Karen
10.08.2010 17:54

not rly:p

Skrevet av: Reasons To Be
13.08.2010 17:42

Er innom her opptil flere ganger om dagen, syns det burde komme et nytt innlegg nå :)

Du er knallgod, og inspirasjon er noe helt annet enn kopiering! Katrine vet ikke hva hun snakker om

Skrevet av: Malene
19.08.2010 16:46

OKEI. Scar sa LØP. LØP.

Skrevet av: Håkon
23.08.2010 09:27

Hahah! Liker det! Jeg tenker at vi, på vår første date, kan sitere hele filmen fra a til b. BRA PLAN?

Skrevet av: Håkon
23.08.2010 16:07

Fett. Den som bommer først må betale båtturen. Altså må du betale båtturen.

Skrevet av: Håkon
23.08.2010 17:10

I stumbled across your blog today and need to tell you that you are a good artist and writer. I laughed really hard when I saw your pictures, but I unfortunately since I don't speak Norwegian I had to use a translator. http://translate.google.com This post struck close to home for me as I have also been accused of copying Hyperbole when in reality I am just inspired by it. These people have nothing better to do than harass others. In fact, I just deleted a long diatribe I'd written describing the ordeal because I felt it gave my accusers too much power. I am glad to see that there are other cartoon bloggers out here on the Internet. Please continue what you are doing. Continue to be funny and original. I look forward to seeing other posts by you.

Skrevet av: Kitty King
03.09.2010 22:41

Kitty King: Thank you so much! :) I guess I really should be writing in english, to reach a broader audience, but that would just make me even more similar to Hyperbole and a half. And I am sort of trying to get away from that a little bit, just because comments about that can be very demotivating.

Love your blog too, by the way! And likewise; I hope you continue to make funny posts and to ignore the haters ;-)

Skrevet av: tegnehanne
06.09.2010 01:21

Tror ikke du skal bry deg om slike "anklager". Var det noen som sa... misunnelig?

Skrevet av: Elisabeth Almighty
27.09.2010 16:39

Dette var et luuurt innlegg av deg å lage! :-)

En del "beslektede" blogger (og tegneserier og annet også for den saks skyld) kan fort ligne litt på hverandre, og her inne kommer beskyldningene fort...! Her har du et innlegg tidlig i bloggen din, med dine tanker rundt temaet, linker til tegneserier og blogger du liker og blir inspirert av (takk skal du ha for lesetips, forresten!), og som du kan henvise kranglebøtter til! Clever! :-)

Jeg fant deg først i dag, så egentlig er jeg ganske sur. Men jeg har fått lest alle innleggene dine nå, så det kommer seg! ;-) ...&btw velkommen til Oslo, da <3 Faktisk hyggelig her altså. Sikkert bare litt tilvenning lzm.

whatwouldnemido.blogg.no

Skrevet av: whatwouldnemido
09.10.2010 13:26

"Hyperboleandahalf" aka Allie har også fått anklager om og ha kopiert noen sin stil. Hun innrømmer og ha tatt inspirasjon fra disse personene akkurat som du, men det betyr ikke at hun har kopiert eller stjålet noe!

Dumme personer som sier slikt, hele reklameverden er jo egentlig basert på hverandre, de tar inspirasjon fra hverandre. Det er slik verden fungerer. Jeg må innrømme at jeg fikk også lyst til og være en blogger som også illustrerer, når jeg leste "hyperboleandahalf"

Bra at du står opp for deg selv! :)

Skrevet av: Hanne Anita
03.11.2010 11:07

Jeg oppdaget nettopp bloggen din, og tror jeg elsker deg litt nå. Eller, rettelse. Jeg vet jeg elsker deg litt nå. Blir kanskje litt mye å komme med sånne heftige kjærlighetserklæringer når (vi bare har kjent hverandre..) jeg bare har lest hele bloggen din 3 ganger, men føler likevel at det er på sin plass. Du er min nye bloggfavoritt (hoho, for en ÆRE (ja ironi)) (dobbelparantes), og jeg har ikke ledd så mye på leenge. Bare den med når du ikke hadde sovet på kjempelenge og så sier du at du tisset litt i buksen og din mor facepalmer seg selv, herrejesus.. Jeg lo så høyt at til og med samboeren min kom bort og lurte på hva jeg drev på med.. Og han sitter med øretelefoner på og har lyden så høyt at de sikkert hører det i kina. Fantastisk. Som sagt, ja.. Vet ikke helt hva jeg skal si mer, annet enn at du er FANTASTISK!

Skrevet av: A
03.11.2010 23:33

Allie er genial, og selv om jeg ser likeheter så tenker jeg som så at det skal drites i :P Personlig er min inspirasjonskilde Tormod Løkling, og jeg skammer meg ikke i det hele tatt. Blir det for likt, så hyller jeg mannen, og finner jeg på noe eget som er like bra så kan jeg løpe i sirkel joyeous as plop ^^ Jeg digger uansett bloggen din, og synes det er helt greit med ett norsk alternativ til hyperbole =)

Skrevet av: Odin
01.06.2011 22:25

hits